Pogosta vprašanja

Koliko stane najem Zelenega drevesa in koliko dolgo, ga lahko imamo?

Cena Zelenega drevesa, ki ga izberete pod določeno kategorijo, vključuje izkop, ulončitev, dostavo (MOL brezplačna dostava, ostalo v ceniku dostava) odvoz in primerno hrambo oz. ponovno posaditev.

Zeleno drevo z vami ostane v povprečju dobrih 30 dni. Pripeljali vam ga bomo v decembru in odpeljali v januarju prihodnje leto.

Kako veliko bo naše Zeleno drevo?

Vsa drevesa, ki so še v zemlji, merimo od tal pa do polovice vrha, če je ta izrazitejši. Da dobimo končno velikost Zelenega drevesa, je potrebno prišteti višino lonca, ki je okoli 30 cm.

Ok, višina res piše, ampak kako široko pa je moje drevo?

Širino lahko ocenite kar sami. Če je drevo visoko med 160 in 180 cm, to pomeni, da je to dolžina med tlemi in vrhom drevesa. In potem to prenesete vodoravno, in to je to, vidite širino.

Ali bom dobila prav tisto drevo, ki ga vidim in izberem na spletni strani?

Seveda, zdi se nam super, da lahko vidite prav svoje drevo in si ga izberete.

Kaj pa če nam drevo, ki ga bomo prejeli resnično ne bo všeč, tako zelo, da ... ?

Da bi dobili čim realnejšo predstavo glede vaše gostje, vsa drevesca predhodno vsaj 3-krat fotografiramo. Dobro se nam zdi, da lahko vašo drevo predhodno vidite in izberete dotično drevo, ki vam ga kasneje tudi dostavimo. V kolikor vam drevo ne bi bilo všeč, vam v zameno za doplačilo dostavimo drugo drevo.

Kateri dan pripeljete drevo?

Letos bomo naša drevesca vozili po področjih oziroma regijah. Ker so drevesa precej velika, moramo kar pametno načrtovati naše poti, da bomo drevesca dostavili pravočasno. Zato vam bomo točen dan dostave, sporočili vsaj 2 delovni dni pred prihodom vaše decembrske gostje.

Pripeljete dopoldne ali popoldne?

Večino dreves bomo pripeljali popoldne, saj tako ustreza večini naročnikov. Če pa se boste strinjali tudi z dopoldansko dostavo, bomo tega verjetno veseli.

Zakaj drevo na notranji strani včasih malenkost porjavi?

Predvsem Srebrna smreka oziroma Picea Pungens zaradi procesa obnavljanja v zimskem času, v nekaterih primerih na notranji strani na rahlo porjavi. Gre torej za naraven proces priprave drevesa na zimovanje in vaš strah, da je z drevesom karkoli narobe, bo popolnoma odveč.

Kaj pa, če otrokom drevo ne bo všeč?

Hmm, to bo pa nerodno. To bo priložnost za pogovor o pogojih rasti dreves, o tem, kako v naravi vse ni simetrično, no, take reči izpostavite. Če tudi to ne pomiri pikolovske mladeži, pač kupite plastično drevo. Ne bo vzgojno, je pa mogoče koristno za vaše praznično razpoloženje.

In zakaj otrokom ne bi bilo všeč?

Hmm, mogoče zato, ker ni takšno, kot so plastična drevesca v ameriških filmih. Drevesa so redko tako košata in simetrična kot filmski praznični ideal, še posebej tista iz drevesnice, kjer jih vzgajajo za življenje (in ne za posek). No, našemu otroku in številnim drugim so lansko leto prirasla k srcu (in izkazalo se je, da imajo somerna in košata pričakovanja predvsem starši).

Drevesa so torej lepa?

Seveda so, najbolje bo, da si jih ogledate in na strani izberete tisto, ki vam je všeč (dobili boste seveda prav tistega, ki si ga boste izbrali). Prej pridete, več izbire imate. Letos smo posebej ponosni kako lepe gospodične smo izbrali, najlepše do sedaj.