IZBRANA ZELENA DREVESA ZA LETO 2021 BODO NA VOLJO OD 13.10.2021

Pogozdujemo Slovenijo

Pogozdujemo Slovenijo

Ob najemu ali nakupu Zelenega drevesa bomo Dreveščkarji tudi letos od vsakega oddanega drevesa v sodelovanju z Zavodom za Gozdove Slovenije donirali finančna sredstva za nakup ene sadike Črnega bora. Z vašo pomočjo bomo ozelenili gozdove v Občini Miren-Kostanjevica po velikem požaru leta 2019 na Cerju.

21.8. 2019 so območje na Cerju v občini Miren-Kostanjevica zajeli obsežni ognjeni zublji. Pogorelo je več kot 100 hektarjev gozdov in ostalega rastja. Območje na Krasu je zaradi izgube še danes zelo prizadeto, zato smo se odločili, da jim priskočimo na pomoč.

Zavod za turizem Miren-Kostanjevica v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije je v dveh letih na najbolj prizadetih področjih zasadil že več kot 10.000 dreves, največ je pa med njimi hrastov, javorjev in črnih borov.

Zeleno drevo je v letu 2020 z vašo pomočjo Zavodu za turizem Miren-Kostanjevica doniralo sredstva za nakup približno 1000 novih sadik.

Upamo, da bomo z vašo pomočjo v letu 2021 še presegli donacijo in posadili še več sadik kot v letu 2020.

Več o projektu Drevo za Cerje si lahko preberete na povezavi https://www.drevozacerje.si/, kjer lahko po svojih zmožnosti tudi donirate za ta zeleni projekt.

Hvala vam v imenu narave!

Skupaj skrbimo za slovenske gozdove in naslednje rodove.